25 października 2021

Pajączek z CiastoPlasto

ok. 30 minut+wysychanie Poziom trudności: 3/5

W dzisiejszym tutorialu pokażemy Wam, jak zmajstrować halloweenową ozdobę – i to taką, która zostanie z Wami na dłużej, ponieważ stworzymy ją z masy plastycznej CiastoPlasto, która dzięki swoim magicznym właściwościom zacznie sztywnieć pod wpływem powietrza bez konieczności wypalania.
My zdecydowaliśmy się zrobić małego pajączka na dyni, bo to motyw, który mocno kojarzy się z tym okresem.

Co będzie potrzebne:

Etap I

Tworzenie figurki rozpoczynamy od dyni. Z pomarańczowej masy formujemy kulę i robimy na niej podłużne zagłębienia. Następnie formujemy listki i pędy wokół niej z CiastoPlasto w kolorze zielonym.

Etap II

Pająk będzie w kolorze czarnym. Na początek formujemy głowę – doczepiamy do niej oczka i usta z czerwonej masy CiastoPlasto, następnie doklejamy odnóża, które wcześniej były ugniecione w wałeczki.

Etap III

Mamy też dla pajączka halloweenowy rekwizyt: z fioletowej masy CiastoPlasto formujemy kapelusz, dodajemy wokół niego czarny akcent.

 

Ozdoba gotowa! Czekamy teraz aż stwardnieje, a następnie możemy postawić ją na półce, parapecie, w specjalnym kąciku w szkole.

Emilia

 

facebook linkedin twitter twitter youtube search-icon printer-icon
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x